Propozycja menu IV

Przystawka
Delikatny mus z perlicy, z aromatycznym rozmarynem i sosem porto

Zupa
Zupa koperkowa z drobiowymi kluseczkami

Danie główne
Tradycyjny devolay z masłem ziołowym
Zraziki wołowe w sosie z zielonego pieprzu
Sakiewki wieprzowe z farszem grzybowo-warzywnym
Medaliony z polędwiczki w parmezanie
Włoskie kopytka gnochi
Ziemniaki z koperkiem
Ziemniaki w mundurkach opiekane z ziołami
Sałatka wiosenna z winegretem
Buraczki glazurowane
Bukiet warzyw królewskich z orzechami

Deser
Panna cotta z wiśniową fruzeliną lub torcik lodowy
Owoce, kawa, herbata w formie bufetu bez ograniczeń

Zakąski
Półgęsek z marynowanym w winie jabłku z borówkami
Płatki cielęciny z sosem tuńczykowym podane z kaparami
Łosoś gravlax w młotkowanym pieprzu
Kurczak w maladze
Galantyna drobiowa z ziołowym omletem
Polędwiczka Czarnolas z sosem cumberland
Rostbef na różowo z marynowaną gruszką
Terina z ryb morskich na sposób orientalny
Schab po warszawsku z delicją jajeczną
Tymbaliki z ozorków z chrzanem
Sałatka Waldorff podana na liściach cykorii
Sałatka z brokułów z fetą słonecznikiem w sosie czosnkowym
Sosy, pieczywo bankietowe, masło

Około 22:00
Plastry faszerowanej golonki w asyście pieczonych ziemniaków i kapusty

Po północy
Zupa węgierska z kluskami kładzionymi