Propozycja menu weselnego II

Cena: 190 zł/os

Powitanie państwa młodych chlebem i solą przez rodziców
Lampka wina musującego dla wszystkich gości

Zupa
Krem z białych warzyw z kluseczkami parmezanowymi i oliwą bazyliową

Danie główne
Filet drobiowy z mozzarellą i suszonym pomidorem w sosie „Cafe de paris”
Medaliony schabowe po parysku w ziarnach słonecznika
Zraz wołowy w sosie pieczeniowym
Łosoś na szpinaku zapiekany mozzarellą

Dodatki
Ziemniaki, frytki oraz kluska śląska
Zestaw surówek (trzy rodzaje)
Bukiet warzyw królewskich

Przekąski zimne
Pstrąg w galarecie
Terina rybna z łososiem
Tatar wołowy z klasycznymi dodatkami
Terina drobiowa na sposób orientalny
Szynka ze szparagami i musem chrzanowym
Polędwiczka z musem z leśnych grzybów w galarecie porto.
Półmisek mięs pieczonych - kacza pierś z gruszką, karkówka pikowana czosnkiem, szynka pieczona w ziołach, pasztet w cieście francuskim z żurawiną
Pomidorki koktajlowe i babeczki faszerowane musem smakowym
Sałatka cesarska z grillowanym kurczakiem
Sałatka meksykańska
Sałatka z wędzonym łososiem i pestkami granatu

Pieczywo, masło, marynaty
Sosy: węgierski, cacyki, tatarski

Posiłek o godz. 22:00
Udziec wieprzowy podany z kaszą gryczaną i kapustą zasmażaną

Posiłek o godz. 01:00-02:00
Flaczki lub barszcz z pasztecikiem

Napoje
Kawa, herbata bez ograniczeń
1 l soku owocowego (różne smaki)
0,5 l wody mineralnej
1 l napoju gazowanego (Cola, Fanta, Sprite)