Propozycja menu weselnego III

Cena: 210 zł/os

Powitanie państwa młodych chlebem i solą przez rodziców
Lampka wina musującego dla wszystkich gości

Zupa
Krem Borowikowy z ziołowymi grzankami

Intermezo
Sorbet cytrynowy z miętą

Danie główne
Schab z warchlaka faszerowany serem chedar, prosciutto i ananasem
Kacze udko w sosie z borówek i pitnego miodu
Sakiewki wieprzowe faszerowane warzywami w sosie serowym
Polędwiczki z dorsza na sosie kurkowym

Dodatki
Ziemniaki z wody, frytki, kluska śląska
Kapusta czerwona zasmażana
Bukiet ogrodowych sałat, bukiet surówek

Przekąski zimne
Filet z białej ryby faszerowany rakami
Łosoś w migdałowej zalewie z rodzynkami
Plater ryb wędzonych (pstrąg, łosoś, halibut)
Tatar wołowy z klasycznymi dodatkami
Gęś faszerowana bakaliami z galaretką porto
Pawie oczko (polędwiczka wieprzowa z brokułami w szynce parmeńskiej)
Terrina chrzanowa w szynce z jajkiem przepiórczym
Półmisek mięs pieczonych - schab pieczony z chrzanem, indyk w curry, boczek
Melon otulony szynką parmeńską
Sałatka z wędzonym łososiem z pestkami granatu
Sałatka grecka
Sałatka capresse

Pieczywo, masło, marynaty
Sosy: węgierski, cacyki, tatarski

Posiłek o godz. 22:00
Indyk pieczony w sosie żurawinowym podany z kopytkami gnocchi

Posiłek o godz. 01:00-02:00
Strogonow z rostbefu

Napoje
Kawa, herbata bez ograniczeń
1 l soku owocowego (różne smaki)
0,5 l wody mineralnej
1 l napoju gazowanego (Cola, Fanta, Sprite)